LA NINA LESSEN VOOR ONDERWIJS.

Home
   

MUZIEKTHEATER OF FLAMENCOLESSEN AAN HET ONDERWIJS

Hoe leuk is het om al verhalend kennis te maken met muziektheater? Dansen, zingen, scènes spelen, in de groep iets neerzetten of soleren, en zelf meedenken met het verhaal?

HOE GAAN WE TE WERK?

Voor kinderen van groep 3 t/m 8 geeft La Nina speciale muziektheater lessen. Ze werkt voor Lukida Onderwijs Amsterdam en voor het Creatieve Onderwijs Aanbod vanuit Centrum Hart in Haarlem. Het aanbod van La Nina bestaat uit eenmalige lessen als invaldocent. Maar ook kan gewerkt worden aan een serie van bijvoorbeeld 8 lesdagen (1 dag per week) om naar een korte school Kerst of Eindejaars Musical toe te werken. Alle facetten komen aan bod. We beginnen met het maken van het verhaal, waarin de kinderen zelf ook inbreng hebben. Dan werken we aan een paar toneel en muziek scènes om tot een korte spetterende muziektheater voorstelling te komen. Welke hedendaagse dans- en muziekscènes spreken kinderen aan? Deze bekijken we op video’s en betrekken we in het maken van het stuk. Kinderen worden uitgedaagd iets te doen wat buiten de comfort zone ligt. Maar kunnen uiteindelijk kiezen wat hen het beste ligt.

MUZIEKTHEATER VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN

La Nina schreef in 2015 ‘La Zapatera’, een grote muziektheater productie voor 60 professionals en amateurs waaronder drie kinderen. In 2018 kwam het muziektheatrale verhaal van ‘Tarot’ gereed. Hier wordt momenteel aan gewerkt door volwassen flamenco artiesten en amateurs. Ook hierin zitten twee scènes waarin ongeveer 15 kinderen de rollen vertolken. Uitvoerdata omtreeks begin 2020. La Nina gaf reeds les aan de volgende scholen:

- Violenschool Hilversum (meerdere groepen, meerdere jaargangen)
- Sint Adalbertusschool Spaarndam
- Dubbeldekkerschool Hilversum
- De Krijtmolen Amsterdam
- Icarusschool Heemstede
- 4 basisscholen voor Wijkcentrum De Havelaar, Amsterdam
- Lidwinaschool Amsterdam

La Nina volgde drie maal een cursus aan de Schrijversvakschool van Amsterdam.
Vind mij ook onder: www.lukida.com en www.hart-haarlem.nl

   

Design & Ontwikkeling: EJW-Webdesign