LA NINA ACTUEEL

Home Twitter Facebook Linkedin

Janine Keijzer La NinaOPTREDENS LA NINA

Zie voor actuele informatie over optredens van La Nina: www.lanina.net/Productions.


FLAMENCOLESSEN SEIZOEN 2018 - 2019: Dansen, Zingen én Acteren! Start van het NIEUWE FLAMENCO MUZIEKTHEATER STUK: DE TAROT REIS, gebaseerd op het oeroude TAROT SPEL

Mensen die al mee deden met de vorige FLAMENCO MUSICAL LA ZAPATERA weten hoe bijzonder deze ervaring was: op het toneel staan met 60 man, en deelnemen aan een unieke musical. DE TAROT REIS is het tweede stuk van de hand van LA NINA. In september starten de eerste voorbereidingen van het stuk. In de lessen krijg je 'gewoon' flamencoles maar er is ook ruimte voor de Musical-stukken. Alhoewel het verhaal wordt gedragen door professionals, kunnen de leerlingen deelnemen als figurant én meedansen in vier korte stukken waaronder SEVILLANAS. Voor vergevorderden zijn er kleine rollen weggelegd. Audities en meer nieuws volgen

In het nieuwe seizoen geeft La Nina les in HILVERSUM voor het CKC Globe, op de maandagavond, lessen voor vergevorderden en beginners en kids.
In AMSTERDAM blijven de lessen op de woensdagavond bij Casa Sevillanas voor beginners, lichtgevorderden en gevorderden.
In HAARLEM blijven de lessen ook op de dinsdag maar de lokatie verandert: We verhuizen naar het supermooie Centrum HART! Een geweldige studio, café erbij, mucho ambiente. En let op: In Haarlem start ook een Sevillanas/Rumba's KOOR! Kijk nu verder voor alle informatie voor het interessante nieuwe seizoen 2018-19 op: Workshops en lessen.


LA NINA ZINGT! Met Bart van Uden gitaar, Lenny Fleer bas en Roberto Haliffi percussie

Optredens vol latin sferen uit Spanje, Portugal, Brazilië en Argentinië

Flamenco

FADO, TANGO, BOSSA NOVA, BOLERO'S.....La Nina zingt ze met passie, emotie en vrolijkheid! Bart van Uden op de gitaar, bassist Lenny Fleer en percussionist Roberto Haliffi zijn de ervaren uitstekende begeleiders. Uiteraard danst La Nina altijd een paar korte spetterende stukken flamenco erbij om de show compleet te maken. Te boeken als duo, trio of kwartet! La Nina en haar latin band zijn mulit inzetbaar: optredens voor het kleine theater circuit (wereld/jazz), bibliotheken, thuis feesten, verzorgingstehuizen, bedrijfsevents en als mooie achtergrondmuziek. Neem gewoon even contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 06-41047277. Hasta la Vista!


NIEUWE INTRODUCTIECURSUSSEN FLAMENCO eind AUGUSTUS 2018 door La Nina in Amsterdam en Haarlem!

Eind augustus 2018 kun je gaan zien en meemaken of Flamenco iets voor jou is! In Haarlem en Amsterdam geeft La Nina een drie-daagse cursus Flamenco voor Beginners (Hilversum is in juni al aan de beurt geweest!). Wat is Palmas, Zapateado, wat betekent de zang, welke expressie is nu typisch flamenco? Maak kennis met de geheimen van de flamenco met de bekende en zeer ervaren docente La Nina. Het is echt bedoeld voor beginners en iedereen kan meedoen! De cursus bestaan uit 3 lessen van 1,25 uur en kost 45 euro. Betaling op de 1e lesdag of van te voren via de bank (betalingsgegevens krijg je bij opgave). Doe mee in Amsterdam of Haarlem! Leeftijd 12 tot 75 jaar. 

Tijden Introductiecursussen:
AMSTERDAM: Lokatie Casa Sevillanas, Sloterdijkstraat 2
Vrijdag 31 augustus: 19.00 - 20.15 uur
Zaterdag 1 september: 11.00 - 12.15 uur
Zondag 2 september: 11.00 - 12.15 uur
HAARLEM: Lokatie Haarlemse Balletschool, Cornelissteeg 7
Donderdag 30 augustus: 19.00 - 20.15 uur
Zaterdag 1 september: 14.00 - 15.15 uur
Zondag 2 septemberi: 14.00 - 15.15 uur

Geef je alvast op door even een mailtje te sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel gewoon eventjes als je meer info wilt op: 06 - 410 47 277. Deze introductiecursussen zijn ook te volgen als je een keertje wilt kennis maken met Flamenco zónder dat je daarna een jaarcursus doet. De jaarcursussen beginnen in de week van 10 september! Iedereen is welkom. Hasta La Vista!


OP REIS NAAR: JEREZ DE LA FRONTERA en RAJASTHAN - INDIA

JEREZ DE LA FRONTERA, AUGUSTUS 2018 (NB! reis gaat door)

flamencoTussen 5 en 26 augustus 2018 kun je één of twee weken een heerlijke flamenco reis maken naar JEREZ DE LA FRONTERA, bakermat van flamenco en vooral 'Bulerias de Jerez'. De vakantie bestaat natuurlijk uit elke dag flamencoles op één van de academias die in de zomer lessen aanbieden: Chiqui de Jerez, Mercedes Ruiz, Maria del Mar Moreno en de Academia de Baile Flamenco. La Nina zorgt voor boeken van het vliegticket, het verblijf (vier of zes-persoons appartement) en zoekt uit aan welke academie je het beste les kunt nemen voor je eigen niveau. In de middag en avond zullen we gezellig samen eten, flamenco bars bezoeken en peñas en concerten, en uiteraard is er ruimte om lekker naar het strand te gaan in Cadiz en Puerta Santa Maria.

flamencoDe basiskosten zijn 650 euro voor vliegticket, verblijf in een airbnb appartement en één week les. Er gaan al veel leuke mensen mee, jij ook? Bel even naar 06 - 410 472 77 voor nadere info of mail me even: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Vertrekdata (om en nabij): 5-12 augustus, 12-19 augustus, en 19-26 augustus. Keuze tussen één of twee weken verblijf en lessen.

 

 

RAJASTHAN, INDIA, -  JANUARI 2020!

Flamenco

Flamenco komt oorspronkelijk van de zigeuners die vanaf Noord-India ooit uitzwermden over Europa en daarbij ook in Andalucia terecht kwamen. Uiteraard is er nog altijd een levendige en interessante muziek en dans traditie in dit oorspronkelijke gebied. Wij gaan daar naar op zoek! Deze bijzondere reis is bovenal een ontmoeting van flamenco met kathak en andere Noord-Indiase muziek & dans vormen. De reis van ongeveer 14 dagen is gecentreerd rond een MUSICAL RETREAT WEEK via www.creativekarma.net, in een oud sprookjesachtig fort in Raaga Taala, dat een half uur van de 'blauwe stad' Jodhpur ligt. Elke dag heb je Kathak (of Bollywood) dansles en yoga. Voor de muzikanten is er les in Tabla en Sitar. Vóór deze week verblijven we nog 2 dagen in New Delhi. Na afloop nog 3 dagen bezoek aan twee andere bijzondere plekken (natuur reservaat en andere stad/dorp). De reis zal zoveel mogelijk bestaan uit een ontmoeting met de lokale muzikanten en dansers. Geef je nu alvast op als belangstellende voor deze reis. Je hebt ruim anderhalf jaar tijd om te sparen (!) en je te verheugen op deze unieke reis! NB: het plan was eerst januari 2019 maar omdat ook in jan-feb de flamenco biennale plaatsvindt gaat de reis een jaar later plaatsvinden, januari 2020. Let op: in mei 2018 organiseren we ontmoeting met Heiko Dijker en Imran Kahna (van Raaga Taala - zelf begenadigd sitar speler) tijdens een concert tour. Kosten worden geraamd op 650 vliegreis, 750 musical retreat van 7 dagen all in, en ongeveer 500 euro overige kosten voor 5 dagen verblijf in New Delhi en nog een andere plek (nader bekend te maken). Geef je op als je interesse hebt in deze reis!

Flamenco