OPTREDENS DANS

Home

LA NINA en FLAMENCOGEZELSCHAP

Janine Keijzer La Nina

Flamenco is bij uitstek geschikt als energizer voor een feest of opening. De passie, intensiteit, rauwheid en vrolijkheid van flamenco brengt mensen in vervoering, maakt ze los of nodigt ze uit tot zelf feestvieren na afloop. La Nina biedt mooie professionele flamenco samen met gitaristen Bart van Uden, Gil Lopez of Arturo Ramon en zangers/essen Mario Garcia Blanco, Erminia Fernandez, Juan Peñas.

DUO FLAMENCO: zang/dans en gitaar. La Nina is naast danseres ook zangeres en zingt diverse LATIN stijlen als LICHTE FLAMENCO: SEVILLANAS & RUMBA'S, Portugese FADO, Braziliaanse BOSSA NOVA en Zuid-Amerikaanse MILONGA'S. Samen met gitarist Bart van Uden is zij te boeken voor feestjes, openingen, diners, restaurants, zorginstellingen, boekhandels & bibiliotheken. La Nina danst naast de zang ook een aantal korte flamenco nummers. Klik hier voor zang en gitaar audio én publieksreacties!

TRIO FLAMENCO: zang, gitaar en dans. La Nina is te boeken als danseres met trio voor bedrijven en particuliere feesten, met gitarist Gil Lopez en zanger Mario Garcia.

SHOWGROEP FLAMENCO Wilt u echt uitpakken met een mooie show vol Spaanse danseressen, dan brengt La Nina een aantal vergevorderde leerlingen van haar mee in prachtige jurken. Ook een FLAMENCOKOOR kan van de partij zijn!

Boekingen en prijzen

Boek via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel even: 06-41047277

Zie de pagina actueel voor de actuele flamenco optredens.

Prijsvoorbeelden, (excl. reiskosten en btw)

Flamencoduo (2): circa € 250 - 400
Flamencotrio (3): circa € 450 - 750
Flamencoshowgroep: op aanvraag.
De prijzen zijn afhankelijk van de gelegenheid, de reistijd en de duur van het optreden. Optredens zijn ook te combineren met een flamenco-workshop. Vraag vrijblijvend een offerte aan. En: wij denken graag mee met de precieze invulling van een feest of event!


SAMENWERKENDE ARTIESTEN 'MEZCLA FLAMENCA

Guitarra: Bart van Uden
Bart van Uden begon zij gitaarloopbaan aan het conservatorium te Zwolle waar hij klassiek gitaar studeerde en deze studie in Amsterdam voortzette. Aldaar had hij ook flamencogitaarles van de bekende Nederlandse gitarist Erik Vaarzon-Morel. Met behulp van een studiebeurs kon hij na deze studie twee jaar in Spanje flamencozang- en dansbegeleiding volgen aan de Fundación Christina Heeren in Sevilla. Daar kreeg hij o.a. les van Miguel Angel Cortéz en Tino van der Sman. Eenmaal weer terug in Nederland zette hij zijn studie voort bij Paco Peña te Rotterdam, waar hij in 2007 afstudeerde. Momenteel geeft Bart gitaarles bij Muziekschool Abcoude en Muziekschool IJburg, begeleidt hij flamencodanslessen o.a. bij La Nina en treedt hij regelmatig op met verschillende groepen.

 

Mario García BlancoMario García Blanco: Baile, Cante & Cajon
Mario García Blanco is geboren in Pamplona in Spanje (1970). Mario volgde lessen in Sevilla, Madrid, Cadiz, en Barcelona bij o.a Manolo Marin, Antonio Reyes, Torombo, en Manuel Reyes. In 1999 maakte hij een tournee door Zuid-Amerika met de groep Caminantes en in 2000 had hij een tournee in Nederland met de groep Scapdance. De laatste jaren heeft Mario zich meer toegelegd op het lesgeven en daarin zijn eigen stijl ontwikkeld. Mario verzorgt stages en workshops door heel Nederland. Hij was/is onder meer docent bij: Nova College Haarlem, CKE Eindhoven, De Muzerije Den Bosch, en Duende Amsterdam.

 

Baile: Romina Toroz
Romina Toroz is één van de jongste en meest talentvolle flamencodanseressen van Nederland. Romina danst al flamenco vanaf haar vroege kindertijd en is begonnen bij danseres Maria Jesus Adame Sanchez uit Sevilla. Jarenlang heeft Romina workshops en privélessen gevolgd in Spanje, Frankrijk en Nederland bij onder andere: Miguel Angel Muñoz Oliva, Eva la Yerbabuena, Pastora Galvan, Daniel Navarro, Fuensanta la Moneta, Jose Maya en de familie Farruco. Romina heeft op vele podia in Nederland gestaan met onder andere de spectaculaire flamencogroep "Arte y Compás". Tevens was ze te zien op de eerste Flamenco Biënnale van Nederland. Ze treedt op het moment met verschillende gezelschappen op in binnen- en buitenland. Ze heeft zes jaar gedoceerd bij flamencodansschool ‘La Chispa’ in Amsterdam en tien jaar bij het 'Centro Flamenco Utrera'. Sinds een aantal jaar heeft ze haar eigen dansschool in Utrecht en Den Bosch.

 

Guitarra: Arturo Ramón
Arturo Ramón (1981) is op zijn elfde begonnen met flamencogitaar spelen en studeerde aan het Rotterdams conservatorium bij Paco Peña.

Buiten sologitarist is hij ook een geliefd begeleider zowel op het gebied van zang als van dans. Hij heeft met diverse groepen opgetreden binnen en buiten Europa. Buiten het geven van optredens heeft hij zich ook toegelegd op studio-techniek. Hij heeft zijn medewerking verleend als gitarist, componist en technicus aan diverse cd- en theaterproducties.

In oktober 2005 presenteerde hij zijn eerste solo-album "Matices", dat met vele lovende kritieken is ontvangen. In 2015 componeerde Arturo Ramon de muziek voor de 'Zapatera Musical' geschreven en geproduceerd door La Nina.

 

Cante: Erminia Fernández Córdoba
Erminia Fernández Córdoba is in 1980 geboren in Argentinië (La Plata) en is opgegroeid in Spanje (Alicante).

In 1998 verhuisde zij naar Nederland en studeerde ze, naast de flamenco, Latijns-Amerikaanse muziek aan het Rotterdams conservatorium. Erminia is een van de meest gevraagde flamencozangeressen
in Nederland. Met haar rijkgeschakeerde stem heeft zij een breed publiek bereikt ook in landen zoals Spanje, Turkije en Argentinië. In de afgelopen jaren heeft zij meegewerkt
aan verschillende cd's en opgetreden in de meeste nederlandse theaters.


Eerdere tournees en optredens van La Nina met onder andere het gezelschap 'MEZCLA FLAMENCA'

La Nina heeft ook een aantal jaar met haar gezelschappen 'Pasa la Raya' en 'Mezcla Flamenca' in diverse Nederlandse theaters opgetreden zoals het Zaantheater (Zaandam), Prinsestheater (Rotterdam), De Effenaar (Eindhoven), Witte Theater (IJmuiden), Melkweg (Amsterdam), Cultureel Centrum de X (Leiden), Cultureel Centrum De Muzerije (Den Bosch), Theater Het Heerenlogement (Beusigem), e.a.

Naast de theatervoorstellingen traden de groepen veelvuldig op tijdens festivals (World Roots Festival, Dunya Festival Rotterdam, Full Colour Festival Emmen), en op verschillende bedrijfsevenementen en -feesten: ABNAMRO, VPRO, Ned. Verzekeringsgroep, Randstad, Koninklijke. Nederlandse Marine, Cobra Museum, Museum Boymans van Beuningen, FUNDA, Magna Plaza, RAI, Media Partners en vele andere.

La Nina trad verder op voor allerlei TV-programma's van TROS, Veronica, AT5, KRO, AVRO en RTL4, BNN en werd geïnterviewd door de Marie Claire, Elsevier, Parool, Vriendin, Viva España, en Noord-Hollands Dagblad.