OPTREDENS!

Home

LA NINA en FLAMBOSSA

Janine Keijzer La Nina

LA NINA is een allround 'latin' zangeres/danseres in Nederland die een mix van verschillende muzieksoorten uit Zuid-Europese en Latijnse landen op een aanstekelijke en afwisselde manier combineert, samen met haar begeleiders. Het programma kan echter samengesteld en afgestemd worden op de gelegenheid! De hoofdmoot van het programma kan zowel Spaans, of Frans, of Portugees/Braziliaans zijn (en zelfs Italiaans)

SPAANS PROGRAMMA

Flamenco is bij uitstek geschikt als energizer voor een feest of event. De passie, intensiteit, rauwheid en vrolijkheid van flamenco brengt mensen in vervoering, maakt ze los of nodigt ze uit tot zelf feestvieren na afloop. La Nina heeft zich naast het dansen de laatste jaren vooral ontwikkeld als zangeres die met haar TRIO FLAMBOSSA overal optreedt. Ze zingt lichte Flamenco als Sevillanas en Rumba's en bekendere Spaanse liedjes én daarnaast het Zuid-Amerikaanse levenslied, Bolero's en Milonga's. Gitarist Bart van Uden begeleidt de 'flamenco light' en Cubaanse, Argentijnse en Mexicaanse muziek. Daarbij wordt uiteraard ook gedanst door La Nina; vrolijke Sevillanas met waaier, castagnettes en manton, opzwepende Tangos en strakke Farruca. Percussionst Roberto Haliffi is de all round latin/jazz percussionist waarmee Bart en La Nina ook als TRIO optreden als TRIO FLAMBOSSA.

FRANS PROGRAMMA

La Vie en Rose, La Rue Madureira, Padam Padam, Un Belle Histoire, Jardin d'Hiver, Fait Comme l'Oiseau, La Bohème en ga zo maar door, wat een prachtige FRANSE CHANSONS zijn er de afgelopen pakweg vijftig jaar uit Frankrijk gekomen! Dit Franse zang en muziek programma wordt gebracht door La Nina (zang), Bart van Uden (gitaar), Roberto Haliffi (percussie), Henk van Minnen (accordeon), soms ook aangevuld door Lior Kuperberg (saxofoon) en Brian Leinwand (bas). Super geschikt voor wijnproeverijen, Franse Festivals, Boek en Kunst presentaties, bedrijfsfeesten en privéfeesten! Prima geschikt als achtergrond muziek om die heerlijke Franse sfeer weer eens te voelen terwijl je proeft van bordeaux, beaujolais of champagne. Vive la France!

PORTUGEES FADO EN BOSSA NOVA PROGRAMMA 

Ook de Portugese Muziek in de vorm van zowel Fado als Bossa Nova is een prachtige muziekcultuur vol schatten uit Portugal en Brazilië. De melancholieke FADO kent vele beroemde vertolkers uit verschillende streken in Portugal, vooral rond Lissabon en Coimbra. Maar er zijn ook meer folkore-achtige liedjes te vinden in de Portugese Muziekcultuur. BOSSA NOVA behoefte geen introductie meer. Deze muziek die sinds de jaren vijftig populair werd dankzij componisten als Joao Gilberto en Tom Jobim is niet meer weg te denken uit de muziek. La Nina zingt beide stijlen al jaren en met succes. Heerlijk als achtergrond voor feestjes en stadsfestivals, privé- en bedrijfsfeestjes.

ITALIAANS PROGRAMMA 

Waar hoor je in Nederland nog wel eens een Italiaans muziek programma? Bij Italië denken we snel aan opera, maar er zijn zoveel bekende en minder bekende Italiaanse liedjes die het hart raken en een heerlijke vakantiesfeer veroorzaken. La Nina heeft meer en meer Italiaanse songs opgenomen in haar programma en zingt ze met enthousiasme en liefde. Zeker ook goed te combineren met de Franse of Spaanse muziek!

Boekingen en prijzen

Boek via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel even: 06-41047277 en zie de pagina actueel voor de actuele optredens. La Nina is te boeken voor feestjes, openingen, diners, restaurants, zorginstellingen, boekhandels en bibiliotheken. Klik hier voor zang en gitaar audio én publieksreacties!

Prijsvoorbeelden excl. reiskosten en btw

DUO OPTREDEN alleen La Nina met gitarist Bart van Uden: circa € 300 - 450
TRIO FLAMBOSSA met percussionist Roberto Haliffi erbij: circa € 425 - 600
QUINTET LA NINA EN LATIN JAZZ COLLECTIVE: circa € 750- 1.000
De prijzen zijn afhankelijk van de gelegenheid, de reistijd en de duur van het optreden. Optredens zijn ook te combineren met een flamenco-workshop. Vraag vrijblijvend een offerte aan. En: wij denken graag mee met de precieze invulling van een feest of event!


SAMENWERKENDE ARTIESTEN FLAMBOSSA

Guitarra: Bart van Uden
Bart van Uden begon zij gitaarloopbaan aan het conservatorium te Zwolle waar hij klassiek gitaar studeerde en deze studie in Amsterdam voortzette. Aldaar had hij ook flamencogitaarles van de bekende Nederlandse gitarist Erik Vaarzon-Morel. Met behulp van een studiebeurs kon hij na deze studie twee jaar in Spanje flamencozang- en dansbegeleiding volgen aan de Fundación Christina Heeren in Sevilla. Daar kreeg hij o.a. les van Miguel Angel Cortéz en Tino van der Sman. Eenmaal weer terug in Nederland zette hij zijn studie voort bij Paco Peña te Rotterdam, waar hij in 2007 afstudeerde. Momenteel geeft Bart gitaarles bij Muziekschool Abcoude en Muziekschool IJburg, begeleidt hij flamencodanslessen o.a. bij La Nina en treedt hij regelmatig op met verschillende groepen.

 

Percussion: Roberto Haliffi
Roberto Haliffi is 'vaste man' in Alto Jazz Amsterdam op de maandagavond met zijn eigen kwartet. Hij speelt in verschillende samenstellingen met allerlei grote namen uit de Jazz zoals Burton Greene, Rinus Groeneveld en vele anderen. Ook in Amsterdam Klezmer Band is hij een vaste muzikant. Daarnaast ook sinds drie jaar de vaste latin percussionist bij TRIO FLAMBOSSA.

 

Eerdere tournees en optredens van La Nina met diverse flamencogroepen

La Nina trad jarenlang op met diverse gezelschappen getiteld 'Pasa la Raya' en 'Mezcla Flamenca' in diverse Nederlandse theaters opgetreden zoals het Zaantheater (Zaandam), Prinsestheater (Rotterdam), De Effenaar (Eindhoven), Witte Theater (IJmuiden), Melkweg (Amsterdam), Cultureel Centrum de X (Leiden), Cultureel Centrum De Muzerije (Den Bosch), Theater Het Heerenlogement (Beusigem), e.a.

Hoogtepunten vormden het optreden met het Residentieorkest voor het Hofvijverconcert waarbij La Nina twee dansen van De Falla en Bizet componeerde en vertolkte, samen met haar collega's Miguel Muñoz en Romina Toroz en Mirjam Venhuizen. In het Bimhuis stelde ze een impro programma met vijf danscollega's die met twee soundscape componisten, gitarist Edsart Udo de Haes en DJ Phil onderzochten hoe flamenco-improvisatie tot stand kon komen in onverwachte muziek- en geluidsfragmenten. Dit programma werd herhaald in Regentestheater in Den Haag voor de Flamenco Biënnale. In Vredenburg vormde ze het voorprogramma voor de voorstelling van Isabel Bayon en El Pele, samen met dans collega's Mario Garcia en Mascha Meijman voor de Flamenco Biënnale Nederland. Voor de Robeco Zomerconcerten maakte ze twee choreografieën voor 44 danseressen voor een 'Carmen' voorstelling in het Concertgebouw waarin Opera en Musical werden gecombineerd. Voor de Flamenco Biënnale in Ankara trad ze op in een voorprogramma voor David Perez, samen met Edsart Udo de Haes, Udo Demandt, Erminia Fernandez Cordoba, Arturo Ramon en Mario Garcia.

La Nina werkte samen met de beste vertolkers van flamenco in Nederland zoals zangeres/essen Erminia Fernandez Cordoba, Juan Peñas, Maria Marín, Mario Garcia, danseressen Mascha Meijman, Romina Toroz, Antje Herber, Mirjam Venhuizen, Ana Todorovic, Conchita Boon, en een aantal fantastische gitaristen als Edsart Udo de Haes, Yorgos Valeris, Franco Carmine e.a. Naast de theatervoorstellingen traden de groepen veelvuldig op tijdens festivals (World Roots Festival, Dunya Festival Rotterdam, Full Colour Festival Emmen), en op verschillende bedrijfsevenementen en -feesten: ABNAMRO, VPRO, Ned. Verzekeringsgroep, Randstad, Koninklijke. Nederlandse Marine, Cobra Museum, Museum Boymans van Beuningen, FUNDA, Magna Plaza, RAI, Media Partners en vele andere.

La Nina trad verder op voor allerlei TV-programma's van TROS, Veronica, AT5, KRO, AVRO en RTL4, BNN en werd geïnterviewd door de Marie Claire, Elsevier, Parool, Vriendin, Viva España, en Noord-Hollands Dagblad.